Capitals celebrate at home 1112

10 september 201223:45

Door Joep Meijsen

Witte rook in Amsterdam (update)

Het Amsterdamse ijshockey worstelt en komt boven. De ploeg van Ron Berteling speelt onder de naam Amsterdam G’s komend seizoen gewoon ijshockey op het hoogste niveau.

Daarmee komt een einde aan een kleine week onzekerheid over de toekomst van het Amsterdamse ijshockey. Daarbij werd onder meer met veel succes een beroep gedaan op de Nederlandse ijshockeygemeenschap en mensen die het Amsterdamse ijshockey in het bijzonder een goed hart toedragen.

Het streefbedrag van 80.000 euro is daarbij gehaald door de Amsterdamse club. De nieuwe naam van de club is gebaseerd op de toetreding van een naamsponsor voor de club, de energiedrank Gangster. Daarmee is de club er echter nog niet. ‘De Amsterdam G’s gaan verder met sponsorwerving om de begroting voor het hele seizoen 2012/13 dekkend te maken’, melden de initiatiefnemers.

De selectie van Amsterdam traint dinsdagavond vanaf 19.00 uur voor het eerst op het ijs van de Jaap Edenbaan. De initiatiefnemers van de reddingsactie zijn bijzonder in hun nopjes met het resultaat. “Nadat het bestuur verleden week dinsdagavond noodgedwongen de “handdoek in de ring” heeft moeten gooien, is er een geweldig initiatief ontstaan om de Amsterdams ijshockey alsnog voor de eredivisie te behouden. Langs deze weg willen wij alle gulle gevers uit geheel Nederland bedanken.'

Op Facebook roept het gezicht van de actie, Ron Berteling, fans op te blijven bieden op een aantal producten dat ter veiling wordt aangeboden via de Facebook-groep van Capitals en de eigen pagina van Berteling. Daaronder onder meer een gameworn-jersey van Berteling zelf, het Nijmeegse kampioensshirt van Den Haag-forward Levi Houkes en een game-worn shirt van Oranje van ex-Amsterdam-captain Tommie Hartogs.