WK2014 PRK Ned Juichen Goal Even

3 augustus 201411:53

Door Remco

WK voor Oranjedames niet in China (update)

China heeft zich teruggetrokken als organisator voor het WK Dames in Divisie 1B. De IIHF heeft nog geen nieuwe plek gevonden voor de organisatie van het toernooi. Hongarije is op dit moment favoriet.

De Chinese hoofdstad Beijing zou van 6 april tot 12 april 2015 toneel zijn van het WK voor de Oranjedames. Vanwege een conflict met de regelgeving van het IOC in verband met een poging de winterspelen van 2022 binnen te halen, heeft China de organisatie van het toernooi teruggegeven aan de IIHF. Nederland speelt komend jaar tijdens het WK tegen Slowakije (gedegradeerd uit 1A), China, Noord-Korea, Hongarije en Italie (gepromoveerd uit 2A).

Voor de Oranjedames kan het annuleren van het toernooi in China financieel gunstig uitpakken. Een trip naar het verre Oosten vereist het nodige geld. Voor het afgelopen WK wisten de Oranjedames via crowdfunding genoeg geld op te halen om af te reizen naar Letland. In het Letse Ventspils legde Oranje beslag op de vierde plaats.

Vooralsnog heeft Hongarije zich opgeworpen als alternatieve organisator. China doet echter alsnog pogingen om het kampioenschap te mogen organiseren, waardoor de speellocatie van het WK nog enkele weken onzeker blijft.