21 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Wolves en Jacobs uit elkaar

Alexander Jacobs is niet langer de hoofdcoach in Den Haag. Na de nederlaag tegen Tilburg van afgelopen vrijdag ontstond een crisis tussen de coach en zijn spelersgroep, waardoor een breuk is ontstaan. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.

Daarmee komt een snel einde aan de samenwerking tussen Jacobs en de Wolves. De uit Nijmegen afkomstige coach trad bij het begin van het huidige seizoen in dienst bij Den Haag. De situatie tussen hem en de spelersgroep liep naar een kookpunt na afgelopen vrijdag. Wolves kwam in die ontmoeting op een 3-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-8 van Tilburg. Hierdoor blijft Wolves op de laatste plaats staan op de ranglijst, met een behoorlijke achterstand op de plaatsen die rechte geven op plaatsing voor de play-offs.

'Na de verloren wedstrijd tegen Destil Trappers heeft een teleurgestelde Alexander Jacobs, hoog spel gespeeld. Direct na afloop van de wedstrijd heeft hij in de kleedkamer de vraag bij de spelers gelegd of zij nog wel vertrouwen in hem hadden omdat hij anders wellicht niet de juiste man was voor deze groep', meldt Den Haag in het persbericht.

'Dit is volstrekt verkeerd gevallen bij de spelersgroep. "Niet omdat er van Tilburg verloren was", aldus de spelers, "maar omdat Jacobs hiermee indirect aangaf, de boel op te willen geven". De spelersgroep was hier zeer verbolgen onder. "Hij had ons na de wedstrijd een straftraining kunnen geven maar niet de vraag over vertrouwen bij ons moeten neerleggen. Als hij er al niet meer in gelooft, wat kun je dan nog van je spelers verwachten" zo klonk het uit menig spelersmond', aldus Den Haag Wolves.

In de ontstane situatie heeft het bestuur van Den Haag in overleg met de spelersgroep besloten dat er geen draagvlak meer is voor Jacobs, waarop deze de eer aan zichzelf hield. Voor Jacobs is het de tweede keer dat hem zoiets gebeurd. Vorig jaar werd hij na anderhalf jaar ook in Nijmegen aan de kant geschoven.

Het bestuur van Den Haag betreurt zijn vertrek.