24 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Wolves ruim langs Trappers

Tilburg Trappers zal met een weinig plezierig gevoel de kerstdagen ingaan. De ploeg van Larry Suarez ging zaterdagavond met 5-1 onderuit in Den Haag. Tony Demelinne had twee treffers namens Wolves, terwijl TJ Heighton voor drie assists tekende.

Trappers trad aan zonder de imports Daryl Bat en Jeff Burgoyne. Zij waren al in het vliegtuig onderweg naar huis voor de kerstdagen. De wedstrijd tussen Den Haag en Tilburg is enkele weken geleden verschoven naar deze zaterdag. Ook Stanislav Nazarov kwam niet in actie vanwege een blessure.

Toch leek Trappers het niet slecht te doen. De uitblinker bij Trappers dit seizoen, Dave Bonk, bracht Tilburg in de eerste periode op voorsprong door de puck achter Emil Lundgren te schieten. De Zweedse goalie, die het seizoen in Tilburg begon, hield zijn net echter verder schoon. Dit in tegenstelling tot zijn opvolger bij Tilburg, Nick Boucher, die liefst vijf keer mocht vissen.

De echo van het startsignaal van scheidsrechter Bergman was amper weggestorven in de tweede periode toen Matt Armstrong de gelijkmaker binnenschoot. Niet veel alter bracht Andri Salomonson, ook al oud-Tilburg, de Hagenezen aan de leiding bracht, met wat de winnende treffer zou blijven.

Via twee keer Demelinne en Lou di Masi liep Den Haag in het restant van de wedstrijd uit naar een verdiende ruime overwinning. Tilburg liep daarbij nog tegen een trits straffen op. Coach Suarez werd naar de tribune gestuurd, Jeff PAul liep tegen een match penalty op, terwijl Simon de Wit zelfs voor een match penalty en een game misconduct op de bon werd geslingerd.

Deze spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid ontbreken voor de dubbel tegen Heerenveen vlak voor het nieuwe jaar. Voor Den Haag was het een uitstekend herstel na de nogal dikke nederlaag tegen Geleen.