Hys team bedanktpubliek

20 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Zes goals voor Hecimovic

John Hecimovic kwam met een grootste reputatie naar Nederland, maar liet dat tot nu toe maar met vlagen zien. In de dikke overwinning op Groningen trof de sterke Canadees maar liefst zes keer doel, waarmee hij zijn doelpuntentotaal voor het seizoen opvoert naar vijftien.

overwinning vorige week op Nijmegen heeft Groningen geen vleugels kunnen geven. De ploeg zit vol goede bedoelingen en werkt hard, maar ontbeert nog de ervaring en de kwaliteit om het een team als Den Haag als het draait lastig te maken. Al in de eerste periode trof Hecimovic drie keer, waardoor Hijs met een 4-0 voorsprong kon gaan rusten.

Het eerste doelpunt scoorde de Canadees met veel ervaring in de Ontario Hockey League echter niet, die kwam op naam van de dit seizoen goed op dreef zijnde James Easter. De derde goal van Hecimovic viel overigens shorthanded. De Haagse clubtopscorer Jan-Jan Natte maakte er kort na het begin van de tweede periode 0-5 van om de wedstrijd definitief te beslissen.

Hagenezen hebben nu drie van de laatste vier wedstrijden gewonnen en kunnen daarmee in ieder geval een slotoffensief in gang zetten om te kijken of derde plek of zelfs wellicht het thuisvoordeel mogelijk is. Het team toont onder leiding van Andy Tenbult meer systeem en meer inzet, waardoor de aanwezige kwaliteiten beter benut worden. rest van de goals in de wedstrijd werden gescoord door Hecimovic (nog drie), Korthuis, Howard, Mizerek en nogmaals Natte. De Groningse eretreffer kwam tien minuten voor het einde op naam van Mark Allen. Martijn Oosterwijk kreeg de start bij Grizzlies, maar de jonge doelman werd na de 0-7 vervangen door Tom Korte. Ruud van der Holst kreeg de start bij Den Haag.