Hijs gordon skate close 1011

16 november 201100:02

Door Joep Meijsen

Zesklapper voor John Gordon

Den Haag is de serie van zeven wedstrijden in twaalf dagen na het oranjeweekend begonnen met een ruime overwinning op Amsterdam. John Gordon had zes goals en een assist in de 16-2 zege op de Capitals.

Daarmee nadert Den Haag de koppositie in de bekercompetitie tot op twee punten, met twee wedstrijden minder gespeeld dan Geleen. De Hagenaren vervolgen de competitie woensdag met een wedstrijd in Heerenveen en vrijdag een confrontatie in eigen stadion met Eindhoven Kemphanen.

Gordon was niet de enige speler op schot voor Den Haag op dinsdagavond. Speler-coach Alexander Selivanov had drie goals, waarvan twee in de eerste periode. In de eerste twintig minuten hield Amsterdam de schade nog beperkt tot 3-1. Jan Jaap Natte had twee goals, terwijl ook Michael van Rijswijk, Matt Korthuis, Joey Verreijen, TJ Caig en Robin Sochan het net achter Jacob van Duin wisten te vinden.

De tegengoals van Amsterdam kwamen op naam van Donny van Musscher en John Versteeg. De hoofdstedelijke formatie vervolgt de competitie komende vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Leuven. Den Haag trad aan zonder Marco Postma en Jeff Smith. Fabian Schotel kreeg de start in het doel.